nedjelja, 3. travnja 2016.

Odličan razlog zašto biste svaki dan trebali piti vodu s cimetom i medom





Prije godinu dana pisali smo o Crystal Davis o kojoj su pisali i mnogi svjetski mediji zbog svoje navike da natašte, svako jutro godinu dana pije prokuhanu vodu s limunom i žlicom meda.

Njeno zdravstveno stanje se jako poboljšalo, ispričala je tada, nije se nijednom u godinu dana prehladila, nije imala glavobolje ni bolove u želucu koji su je mučili.
Ali ako želite izgubiti neželjene kilograme bez napornih vježbanja, onda biste trebali u prokuhanu vodu dodati cimet i med, barem tako tvrde mnogi zagovornici zdravog života na raznim portalima i društvenim mrežama.
Nije u to ni teško povjerovati kada znamo da cimet nije samo “običan” začin. Poboljšava ten, snižava kolesterol, ubrzava protok krvi, povoljno djeluje na srce, želudac, crijeva i jedan je od najboljih začina za topljenje masnoća u organizmu.

Cimet i med uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije koje usporavaju probavu u organizmu i sprečavaju nakupljanje novih masnoća.

Prokuhajte 200 ml vode navečer prije spavanja, umiješajte pola žličice cimeta u prahu, poklopite i ostavite pola sata. U mlaku vodu dodajte žlicu meda, promiješajte i popijte pola.
Ostatak napitka popijte ujutro nakon buđenja na prazan želudac. Pijte barem mjesec dana, a možda ovo postane i vaša svakodnevna rutina duže vremena. U svakom slučaju, neće škoditi.

Nema komentara:

Objavi komentar